Milena Žuravljova: jak povýšit tričko na ikonu s módní ředitelkou české ELLE.

Milena Žuravljova: jak povýšit tričko na ikonu s módní ředitelkou české ELLE.

Milena Žuravljova je od roku 2022 fashion direktorkou české ELLE, ale hlavně v roce 2017 stvořila concept store Symbols. Symbols, ale není jen “concept store,” Symbols je životní styl, který Milena zhmotňuje.

Mili, jak vlastně vzniklo Symbols?

Původně jsem v roce 2017 chtěla Čechům ukázat ukrajinské výšivky - udělala jsem u kamarádky ve studiu Namastery pop up s krásnými šaty, který tam nakonec zůstal několik let jako "corner." Pomalu jsem pak začala přidávat nové značky z celého světa a vzniknul z toho concept, který je spíš životním stylem, než jenom módou.

...a teď jsi do obchodu přidala naše černá lesklá trička.

Ano! Když ho dobře vyberete, tričko je kousek na 24/7. Jen musíte vymyslet jak ho ozdobit. Třeba broží, korzetem nebo šátkem. Díky tomu, že je tohle černé tričko trošku lesklé, funguje i jako top na večer - stačí vyhrnout rukávy a zastrčit ho do kalhot s vysokým pasem nebo do sukně. K tomu nějaký šperk a jste připravená na večeři.

kolik máš vlastně triček?

Tak to už jsem přestala počítat hodně dávno. Co je, ale jisté je, že mám teď oblíbené černé lesklé tričko od zagh.

Kdybys mohla mít jednu barvu trička, která by to byla?

Tak to je jednoduché, vraťte se k první otázce! Doufám, že ale brzy bude stejná látka v bílé, protože není nic jednoduššího a víc chic než bile tričko na opáleném těle.

Věříš v “basic” kousky, nebo máš raději “love pieces” co až tak základní nejsou?

Myslím, že i basic kousky můžou být “love pieces.” Je to jen o tom si dobře vybrat, brát v potaz kvalitu, jak dlouho vydrží a jak dlouho si danou věc budete užívat. Samozřejmě mám doma módní výstřelky, ale pro každý den si raději vybírám jednoduché věci a hraji si se stylingem.

Kvalita nebo kvantita?

Vždycky kvalita. Raději se budu o kvalitní kousky starat, než stále nahrazovat nekvalitní.

Oblíbený módní kousek?

Vždycky se nejlépe cítím v šatech.

Oblíbený umělec.

Jednoho si vybrat nedokážu. Vyrostla jsem s Picassovými “Saltimbonques Harlequin and his Companion“ a “Woman with a Crow” v pokoji, takže bude mít vždycky v mém srdci speciální místo. Ze starých mistrů mám nejraději Vermeera. Také Matisse. Nově na mě nejvíce zapůsobila Marlene Dumas.

Oblíbená kniha.

To si také nedokážu vybrat. Jsem fanoušek Murakamiho, takže jeho knihy sbírám. Velmi ráda mám také Shantaram od Gregora Davida Robertse. Dokonce jsem navštívila Mumbaj a a většinu míst, která tahle kouzelná kniha zmiňuje.

Vůně co Tě definuje.

Mám ráda Philosykos od Diptque, voní jako fíky a léto.

Co Tě dělá opravdu šťastnou?

Dlouhé letní večery s rodinou, přáteli, zvířaty a mořem.

Kdyby Ti hořel dům a mohla by sis vzít jednu věc (pes není věc!!), která by to byla?

Uff, těžko říct. Mimo takových těch klasických věcí jako dokumenty a šperky asi fotky z dětství. To mi připomíná, že bych si je měla nascanovat nebo nějak zálohovat.

dámské černé polo zagh
sukně L'occident Skirt Iris Jewel od Nackyie, prodává Symbols
dámské černé lesklé tričko zagh
korzet Maxim Bustier Noir, Nackiye, prodává Symbols